The militair geschiedenismuseum in de ardennen Diaries

Wiki Article

De oorlog was nog maar twee weken aan de gang toen er zeker 35 doden vielen bij een Russische luchtaanval op de militaire foundation van Yavoriv bij Lviv. Niemand van de buitenlandse strijders kwam om, maar de ernst van de oorlog was meteen voor iedereen duidelijk.

Militairen in dienst mogen zich niet op eigen houtje aansluiten bij een ander leger. Ward deed het toch, zo verontrust was hij over de Russische inval in Oekraïne. “Wat hier gebeurt, is vooral voor Europa van groot belang.

Na de beklimming van de 226 treden kan de bezoeker het hele slagveld overschouwen. Dankzij een oriëntatietafel en numerous andere aanduidingen krijgt hij een goed beeld van de troepenbewegingen, de opstelling in carré’s door de infanterie, de inzet van de cavalerie en het belang van het plaatselijk landschap.

Everyone is different, and so is just about every museum visit. Pick out which system you ought to follow in the museum:

Houtsnede waarop te zien is hoe de mannen weggevoerd werden uit het dorpDe Duitsers besluiten dat de verzetsactie gewroken moet worden. Generaal Friedrich Christiansen laat het hele dorp omsingelen en zorgt er voor dat de mannen van de vrouwen worden gescheiden.

Het oorspronkelijke Duitse aanvalsplan, voorzien voor uitvoering in de herfst van 1939, was tot op zekere hoogte een heruitgave van het Schlieffenplan van augustus 1914. In het oorspronkelijke Duitse aanvalsplan lag de hoofdkrachtsinspanning bij de noordelijke Heeresgruppe B. Deze legergroep moest Nederland en België binnenvallen, zoveel mogelijk Belgisch-Britse-Franse strijdkrachten vernietigen en havens aan de Noordzeekust in bezit nemen.

Over terugkeren naar België denkt Ward nog niet na. Een specifiek doel heeft historische tentoonstelling in de Ardennen hij niet voor ogen. Hij bekijkt hoe de zaken lopen. "Ik weet dat ik vervolgd zal worden. De moist is de moist en die moet gevolgd worden. Ik zal de gevolgen zonder problemen dragen."

“Op dat moment moet je verder”, zegt Ward. "Er werd nog altijd geschoten en het was mijn verantwoordelijkheid om voor de groep te zorgen.

Al snel konden er enkele bruggenhoofden gevormd worden aangezien de Duitse tegenstand in het start gering was. Op 10 september arriveerde ook een onafhankelijk tankregiment op het slagveld, de Notthinghamshire SherwoodRangers Yeomanry. Diezelfde dag vochten de Britten zich een weg tot in het centrum van Geel waar het tot hevige straatgevechten kwam. Ondanks felle verliezen van o.a. het gepantserde regiment konden ze de Duitsers toch verdrijven en leek Geel bevrijd. Maar dankzij een felle tegenaanval konden de Duitsers tegen 12 september niet alleen het centrum heroveren, ze slaagden er zelfs in de Britse troepen bijna helemaal terug naar hun startposities aan het Albertkanaal te drijven.

Ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog werden enkele begraafplaatsen aangevuld achieved nieuwe militaire doden. De meeste doden uit deze nieuwe wereldbrand waren door de nabestaanden gerepatrieerd naar de plaats van herkomst.

This website utilizes cookies to help your knowledge When you navigate with the website. Out of those, the cookies that happen to be categorized as required are stored on your own browser as They're important for the Functioning of essential functionalities from the website.

Disclaimer: Defensiedagen.nl maakt geen onderdeel uit van de organisatie van één van bovenstaande musea. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze website.

Het personeel staat ook altijd klaar om je more informatie over de streek te geven! 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt en voor de lunch of voor een diner kan je terecht in Restobar BarVenu waar 'sharing plates' centraal staan! Heerlijk... Meer facts en boeken.

Approach je bezoek aan het Teseum en raadpleeg de actuele openingsuren. Bekijk hier de information op de website

Report this wiki page